keskiviikko 15. tammikuuta 2020

Culture and Art: Bridges to Solidarity (CABS)


   


Culture and Art: Bridges to Solidarity (CABS)

Kuopion kansalaisopisto on mukana kaksivuotisessa (1.11.2019-31.5.2022) Erasmus KA2- kumppanuushankkeessa “Culture and Art: Bridges to Solidarity” (CABS), jonka koordinaattorina toimii saksalainen Volkshochschule Olching. Koordinaattoriorganisaation ja Kuopion kansalaisopiston lisäksi hankkeessa on mukana kolme muuta kumppania: Centro Provinciale per l'Istruzione degli Adulti di Padova Italiasta, Escuela Oficial de Idiomas de Gijón Espanjasta ja Folkuniversitetet Stiftelsen Vid Lunds Universitet Ruotsista.

Hankkeessa tarkastelemme, kuinka eurooppalaista kulttuuria, historiaa ja taidetta voi hyödyntää opetuksessa. Tarkoituksena on saada eurooppalaisten yhteiset kulttuuriset ja historialliset juuret näkyviksi luomalla erilaisia ”tilkkutäkkejä”, joissa lähestytään hankkeen teemoja sekä historiallisten tapahtumien että henkilökohtaisten muistojen kautta. Hankkeessa tuomme esille myös jokaiselle kumppanimaalle merkityksellisiä tapahtumia sekä Euroopan Unionin kehitystä, jotta kokemus yhtenäisyydestä ja yhteenkuuluvuudesta vahvistuisi. ”Tilkkutäkeissä” eurooppalainen taide ja kulttuuri kietoutuvat toisiinsa niin, että opimme arvostamaan kumppanimaiden välisiä eroja ja yhtäläisyyksiä, jotka toisaalta tuovat esille ainutlaatuisuutemme mutta myös samankaltaisuutemme. Taiteellista, historiallista ja kulttuurista perintöä yhdistävien ”tilkkutäkkien” avulla voimme lisätä ymmärrystä yhteisestä rikkaasta, monikulttuurisesta todellisuudesta ja vahvistaa tunnetta yhteisestä eurooppalaisesta identiteetistä. Kulttuuri ja taide eivät tunne rajoja, joten siksi emme rakenna muureja, vaan siltoja, jotta saisimme Euroopasta vieläkin paremman.

Lisätietoa hankkeesta:
koulutussuunnittelija Marjo Markkanen, puh. 044 718 4721, marjo.markkanen@kuopio.fi

Hankkeen nettisivu löytyy osoitteesta: https://cabs-erasmus.eu/
 


 
 
Euroopan komission tuki tämän julkaisun tuottamiseen ei tarkoita sitä, että sisältö, joka kuvastaa pelkästään tekijöiden näkemyksiä, saa kannatusta, eikä komissiota voida saattaa vastuuseen niiden sisältämien tietojen mahdollisesta käytöstä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

4. hankekokous

Hankekokous Kuopiossa 19.-20.5.2022 Saimme kunnian järjestää Culture and Art: Bridges to Solidarity (CABS) -hankkeen viimeisen hankekokoukse...